Apple Service & Support bij Secrid

Secrid, bekend van de innovatieve wallets, is snel gegroeid als organisatie en gebruikt Apple devices voor haar bedrijfsvoering. Sinds geruime tijd verzorgt MASS de ondersteuning van Apple devices voor Secrid.

Secrid, made in Holland

Sinds hun uitvinding van de Cardprotector in 2009, maakt Secrid wallets met de grootste zorg en aandacht in Nederland. Nauwe samenwerking met 50 toeleveranciers is essentieel: van het naai-atelier in Vlaardingen tot de sociale werkplaats in Leiden. Dagelijks assembleren bijna honderd mensen de Secrid wallets met enthousiasme en precisie in de sociale werkplaatsen in Leiden, Delft en Haarlem. Onder het mom van ‘support your local business’ past MASS perfect in dat plaatje.

Secrid Cardprotector
Apple Management op basis van Munki

Software testen voordat het gebruikt wordt door de rest

MASS verzorgt voor Secrid het patch management, dit bestaat uit het wekelijks beschikbaar stellen van updates voor zowel macOS als applicatiesoftware. Voordat de software beschikbaar wordt gesteld, wordt deze door MASS getest op functioneren. Op deze manier ondervangen we mogelijke bugs in de software. Vervolgens worden de updates vrijgegeven voor een aangewezen testgroep binnen Secrid. Zij kunnen de software verder inhoudelijk testen en eventuele problemen bij MASS rapporteren. Na een testperiode van een week worden de updates vrijgegeven voor alle gebruikers.

Periodiek systeembeheer

De Jamf Pro instantie van Secrid wordt door MASS gehost op een private cloud infrastructuur. Als Jamf Pro gecertificeerd cloud engineer voert Nick preventief beheer uit op deze servers. Op deze manier zorgt Nick ervoor dat de Jamf Pro instantie altijd voldoet aan de laatste veiligheidsstandaarden en altijd compatibel is met de nieuwste Apple hard- en software. Daarnaast is hij inzetbaar voor het oplossen van onverwachte incidenten. Bij onduidelijkheden of vragen kan Secrid MASS benaderen voor extra hulp of uitleg.

Zero-touch deployment

Naast het patch management wordt de combinatie van Jamf Pro en Apple Business Manager gebruikt voor ‘zero-touch deployment’. Nieuw uit de doos en na het maken van een connectie met het internet worden de Macs tijdens het opstartproces via Apple Business Manager doorgestuurd naar de Jamf Pro instantie van Secrid. Via Jamf Pro worden de Macs automatisch voorzien van een basisconfiguratie en vervolgens wordt alle bedrijfssoftware automatisch op de Macs geïnstalleerd. De Macs worden dus zonder tussenkomst van een ICT- supportafdeling direct aan de medewerkers geleverd. 

Oud collega's aan het werk bij Secrid

MASS heeft een lange samenwerkingsgeschiedenis met Secrid. Sinds jaar en dag adviseren we Secrid op het gebied van hun ICT-infrastructuur. Oud-medewerkers van MASS, Mike en John zijn inmiddels al geruime tijd in dienst van Secrid. Als zij afwezig zijn kan Secrid gebruik maken van de MASS Servicedesk voor ondersteuning van de medewerkers.