Mijksenaar, wayfinding in de cloud

Clouddiensten bij Mijksenaar, sinds kort hebben ze de ICT-dienstverlening volledig aan MASS uitbesteed. In 2020 is Mijksenaar meer dan 10 jaar onze opdrachtgever. Ze maken gebruik van de MASS Servicedesk en onze system engineer Bart komt geregeld langs in Amsterdam.

Migratie naar de cloud

Mijksenaar doet wayfinding. Ze doen waar ze goed in zijn. Deze heldere focus hebben ze al 35 jaar. Ondertussen zijn ze het meest ervaren wayfindingbureau ter wereld geworden. Met werk waar miljoenen mensen elke dag gebruik van maken. We mochten ze de weg wijzen naar de cloud.

MASS heeft een migratie naar de cloud gefaciliteerd. Een overgang van een fysieke server op kantoor naar een werkomgeving online. De apps zijn beschikbaar zodra de medewerkers online zijn. Daarnaast hebben we een systeem geïmplementeerd dat in Amsterdam en New York de back-up op kantoor én in de cloud verzorgt.

Clouddiensten bij Mijksenaar

Implementatie en ondersteuning van clouddiensten

Software as a Service noemen ze ook wel clouddiensten. Wij helpen met het implementeren en de ondersteuning van de software. Er hoeft geen hardware voor een server aangeschaft te worden en een contract te worden afgesloten voor het onderhoud. Daardoor zijn de kosten lager, beheersbaar en te budgetteren.

MASS verzorgt voor Mijksenaar het patch management, dit bestaat uit het wekelijks beschikbaar stellen van updates voor zowel macOS als de cloudapplicaties. Voordat de software beschikbaar wordt gesteld, wordt deze door MASS getest op functioneren. Op deze manier ondervangen we mogelijke bugs in de software. Alle werkplekken van Mijksenaar zijn opgenomen in Jamf Pro. MASS heeft een omgeving van Jamf Pro voor Mijksenaar ingericht. Ze maken gebruik van Microsoft Office 365 en Dropbox Business. Als de software door ons gecontroleerd is, kunnen de apps door hen zelf worden geüpdatet.

Back-up in Amsterdam & New York

MASS heeft een hybride omgeving ingericht om met grote bestanden te werken. Zowel in Amsterdam als in New York staat een Synology NAS. De twee nassen zijn gespiegeld aan elkaar, zo kunnen de medewerkers van Mijksenaar makkelijk en flexibel bij de bestanden komen. Middels Dropbox worden deze bestanden gesynct.

In deze tijd van globalisatie hebben bedrijven meer dan ooit teams in verschillende werelddelen die allemaal aan dezelfde reeks bestanden moeten kunnen werken. De oplossing van Synology voor het synchroniseren en delen van bestanden synchroniseert gegevens naadloos tussen afzonderlijke vestigingen, zodat medewerkers zich kunnen richten op de beste resultaten.

'We zijn blij met de migratie naar de cloud'

Onze contactpersoon bij Mijksenaar is Sietse, Operations Director. ‘We zijn blij met de overgang naar de cloud. We hebben geïnvesteerd in apparatuur en de clouddiensten. Voorheen hadden we een collega met een grote interesse in ICT. Die konden we toen benaderen voor support. Dat deden we bij ook bij Bart, die we altijd met open armen ontvangen. Nu maken we meer gebruik van de MASS Servicedesk. Het was even wennen om iemand ervoor te bellen, nu zijn we er erg enthousiast over.’

‘Collega’s zijn veel onderweg en willen ergens op een vliegveld nog kunnen werken. Met de clouddiensten bij Mijksenaar is het dan makkelijk om bij je bestanden te komen. Bovendien hebben we tegenwoordig bijna overal internet. Samenwerken met New York is zo makkelijker gemaakt. Voorheen kwam Bart één keer in de twee weken langs. Nu één keer per maand. Dat scheelt ook in de kosten.’

Foto’s die gebruikt worden zijn gepubliceerd met toestemming van Mijksenaar  ©2020.

WE HELPEN JE GROEIEN MET APPLE

MASS Helpt je groeien met Apple

©2000 – 2020 MASS IT BV. Alle rechten zijn voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV, macOS, iOS, iPadOS, watchOS en tvOS zijn handelsmerken van Apple Inc. die zijn gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen.

Onze website maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies om je digitale ervaring en interactie met deze website te optimaliseren. Natuurlijk alleen als jij dat toestaat. Wil je meer weten? Lees hier onze privacyverklaring of neem contact op.