Een veilig en beschermde werkplek met Jamf, Okta en Sophos

Security op de werkplek is noodzakelijk. Niet alleen de identiteit van jouw collega’s maar ook de bedrijfsgegevens moeten goed worden beschermd. Beveiliging is voor MASS een belangrijk onderwerp. Wij zorgen ervoor dat de beveiliging het gebruiksgemak niet in de weg staat.

Het is nu eenvoudiger dan ooit om Apple technologie op je kantoor te introduceren op een manier die IT‑teams alle middelen in handen geeft om Apple producten aan te schaffen, te implementeren en te ondersteunen.

 

Software kan alleen optimaal worden beveiligd als de basis daarvoor is ingebouwd in de hardware. In alle Apple devices is beveiliging ingebouwd, of ze nu werken met iOS, iPadOS, macOS, tvOS of watchOS. De beveiliging van Apple devices worden mogelijk gemaakt door een combinatie van design, hardware, software en services die alleen Apple aanbiedt.

 

Veiligheid van het systeem wordt gewaarborgd door de mogelijkheden van de Apple hardware, bijvoorbeeld Touch ID en Face ID. Een geoptimaliseerde beveiliging van het besturingssysteem die inloggen en authenticeren ook nog eens makkelijker maakt, in combinatie met Okta wordt het makkelijk om gebruikers bedrijfsbreed te managen. Apple devices zijn standaard uitgerust met mogelijkheden voor versleuteling en beveiliging van gegevens. Met Jamf Pro maak je het apparaatbeheer voor jouw organisatie makkelijk en overzichtelijk. Persoonlijke en zakelijke gegevens zijn altijd beveiligd en bij verlies of diefstal kan het device op afstand worden gewist.

 

Beveiliging van apps vormt één van de belangrijkste factoren van een moderne beveiligingsarchitectuur. Apps kunnen de productiviteit van gebruikers verhogen, maar bij verkeerd gebruik kunnen ze ook een gevaar vormen voor de beveiliging en stabiliteit van het systeem. Apple heeft lagen in de beveiliging geïmplementeerd om te controleren of apps geen malware bevatten en er niet mee is geknoeid. Daarnaast adviseren we om Sophos te gebruiken om virussen geen kans te geven.

 

Ook de services van Apple zijn voorzien van een moderne beveiliging. Apple ID, iCloud, Apple Pay, iMessage, FaceTime en Siri zijn een greep uit deze services, deze maken je collega’s nog handiger en productiever. Ze zorgen voor veiligheid in cloudopslag en -synchronisatie, verificatie, betalingen, berichtenverkeer en communicatie terwijl de privacy en gegevens van de gebruiker beschermd zijn.

“We practice
what we preach”

Wij gebruiken zelf de apps en devices die we ondersteunen, om jullie beter van dienst te zijn.

De standaard voor Apple Device Enrollment

Jamf Pro is ontworpen om apparaatbeheer voor jouw organisatie eenvoudig en overzichtelijk te maken. Nu steeds meer organisaties hun medewerkers laten kiezen welke technologie ze willen gebruiken, neemt de vraag naar Apple toe. Hoe je organisatie ook in elkaar steekt, wij hebben de perfecte Apple beheeroplossing voor jou.

Wachtwoordbeleid

Een eenvoudige en krachtige stap om het security-niveau te verhogen is het vereisen van een pincode voor een iPhone en iPad en een wachtwoord voor een Mac. Met behulp van Jamf Pro kun je eenvoudig een wachtwoordbeleid forceren voor Apple devices; van een eenvoudige pincode, tot een complex wachtwoord wat regelmatig moet worden gewijzigd.

Compliance en security monitoring

Met behulp van Jamf Pro weet je in één oogopslag of je Apple devices nog voldoen aan het security beleid. Bij een eventueel beveiligingsrisico op een Apple device wordt je pro actief geïnformeerd door Jamf Pro.

Versleuteling met FileVault 2

Zelfs als je Mac gestolen is, met FileVault 2 zijn je gegevens veilig. De volledige inhoud van de schijf van je Mac en maakt deze ontoegankelijk voor kwaadwillenden. Ook externe schijven en USB sticks kunnen worden versleuteld. De unieke ‘recovery-keys’ van iedere Mac worden veilig opgeslagen in een centrale database.  Jamf Pro stelt je in staat om eenvoudig FileVault 2 op nieuwe en bestaande Macs te activeren en monitoren.

Remote lock & wipe

Wanneer een Apple apparaat gestolen of verloren is, helpt Jamf Pro je om een apparaat op afstand te vergrendelen of zelfs te wissen. Met een eenvoudig commando wordt het apparaat voorzien van een extra ontgrendel code of wordt het volledig gewist. Bij verlies of diefstal kun je er hierdoor vanuit gaan dat je data niet toegankelijk is voor derden.

Okta biedt software waarmee bedrijven gebruikers gecontroleerd en veilig kunnen laten inloggen in de applicaties die dagelijks gebruikt worden.
1. Welkomstbericht
Okta Welkomst e-mail
2. Inloggen
Okta Inlogscherm
3. Toegang
Okta portal

Okta Identity Management, veilig inloggen in al je apps

Beheer van gebruikers en veilig toegang tot apps makkelijk en overzichtelijk gemaakt. Okta Identity Management is het antwoord voor organisaties die een veelvoud aan cloudapplicaties gebruiken. Okta biedt software waarmee bedrijven gebruikers gecontroleerd en veilig kunnen laten inloggen in de applicaties die dagelijks gebruikt worden. Okta kan snel worden geïmplementeerd en is open en onafhankelijk van leverancier. Met Okta heb je de mogelijkheid om voor elk doel altijd de beste applicatie te kiezen.

Single Sign-On (SSO)
  • Eén inlognaam voor medewerkers
  • Veilige cloudinfrastructuur
  • Multi-factor authenticatie
  • Geautomatiseerde on/off boarding

Lifecycle Management

Nieuwe gebruikers worden aangemaakt in de Okta Universal Directory en rechten worden toegewezen per applicatie. Okta Universal Directory is een flexibele, cloud gebaseerde
gebruikersdatabase waarin ICT-beheerders het gebruikersmanagement kunnen uitvoeren, organiseren en beheren. Met Lifecycle Management kunnen organisaties het on- en offboarding van gebruikers automatiseren, met naadloze communicatie tussen directory services en cloudapplicaties.

Adaptieve multifactor-authenticatie

Organisaties kunnen de apps die ze in de organisatie en on-premise resources verder beveiligen met een krachtig beleidsbeheer, een uitgebreide set verificatiefactoren en adaptieve, op risico’s gebaseerde authenticatie. Authenticatie met verschillende applicaties wordt gerealiseerd op basis van het SAML 2.0 protocol.

Okta Certified Professional

Onze Okta Certified Professional bezit kennis over veilige gebruikersmanagement en toegangsbeheer. Wij zijn gecertificeerd om de dagelijkse taken en processen van eindgebruikers te begeleiden.

Sophos Affiliate-Partner

Sophos maakt cybersecurity makkelijk

Moderne ICT-omgevingen worden steeds complexer, maar dat hoeft niet te betekenen voor uw ICT-beveiliging. De software van Sophos is ontworpen om complexiteit te elimineren. Volledige beveiliging betekent dat we niet alleen bedreigingen detecteren. Sophos Central is de cloud managed oplossing van Sophos waarmee je vanuit een centrale managed omgeving kan beheren en configureren. Werk overal vandaan vanuit de cloud.